Etusivu

Tervetuloa


Tervetuloa Suomen audiologian yhdistyksen sivuille. Ylhäällä olevasta valikosta voit suunnistaa eri puolille sivustoa. Ylhäällä olevasta SAY:n logosta pääset aina tälle alkusivulle. Jos haluat merkitä sivuston suosikkeihin tai asettaa aloitussivuksi, suosittelemme sivua uutta!, jolloin näet ensimmäisenä ajankohtaisimmat asiat.

Audiologia


audire (lat.) kuulla + logos (kr.) oppi, kuulo-oppi, kuulotiede

Audiologia on tieteenala ja yliopistollinen oppiaine, joka eri maissa sijoittuu tieteenalojen luokittelussa hiukan eri tavoin. Joissakin maissa audiologiaa edustavat lääkärit, joissakin toisissa maissa taas fyysikot ja/tai insinöörit tai puheterapeutit.

Kansainvälisen audiologian alan järjestö ISA (International Society of Audiology) määrittelee audiologian seuraavasti: 'Audiologia käsittelee ihmisen kuuloon sekä sen suojelemiseen ja kuntouttamiseen liittyvää tietoa. Myös lääke- ja leikkaushoidon vaikutukset sisältyvät audiologian alaan (mutta ei esimerkiksi leikkaustoimenpiteiden tekninen suorittaminen)'.

Eurooppalainen järjestö EFAS (European Federation of Audiology Societies) määrittelee audiologian kuuloa sekä kuulon ja tasapainon (kuntoutusta ja) vaurioiden ehkäisyä koskevaksi tieteeksi.

Uutta

Näytä kaikki uutiset

2023-03-03 21:24:34

Vuosikokouskutsu

SAY:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään perjantaina 31.3.2023 kello 12:50 alkaen Valtakunnallisten audiologian päivien koulutustiloissa Lapland Hotels Arenassa, Ratapihankatu 54, 33100 Tampere. Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntömääräiset 10§ asiat. Kokouksessa ovat puhe- ja äänivaltaisia kaikki yhdistyksen jäsenet. Tervetuloa!

Say Hallitus

2023-03-03 21:24:12

Sähköpostiosoitteet ja jäsenasiat

Yhdistyksen jäsentiedotteet lähetetään jäsenille jatkossa vain sähköpostitse. Muistathan päivittää toimivan sähköpostiosoitteen varmistaaksesi jatkossakin jäsentiedotteiden saamisen. Myös yhdistyksen jäsenmaksu lähetetään sähköposteihin. Etenkin nyt hyvinvointialueiden mukana ovat sähköpostiosoitteet uudistuneet ja jäsenrekisterin sähköpostiosoitteet vaativat päivitystä. Uuden sähköpostiosoitteen voit päivittää jäsenasioita hoitavalle yhdistyksen rahastonhoitajalle kati.aura@siilinlaskenta.fi.

2023-03-03 21:23:41

Uusia jäseniä

Yhdistykseen otetaan vuosikokouksen yhteydessä jälleen uusia jäseniä. Yhdistyksen kotisivuilta http://www.say-ry.fi/join_member löytyvälle lomakkeelle laaditut hakemukset voi lähettää sihteerille postitse, tai sen voi allekirjoittaa ja lähettää skannattuna sihteerin sähköpostiin: kaijavee@gmail.com. Myös koulutuspäivillä voi jättää jäsenhakemuksen. Jäsenhakemukset on oltava perillä ennen vuosikokousta. Yhdistyksen jäsenedut löytyvät kotisivulta.

2023-03-03 21:22:33

Maailman kuulopäivä 3.3.2023

3.3.2023 vietetään jälleen Maailman kuulopäivää.

Se on WHO:n vuosittain järjestämä teemapäivä, jonka tarkoituksena on tiedottaa kuulovaurioista, niiden yleisyydestä ja ennalta ehkäisemisestä. Lisätietoa sivulla World Hearing Day 2023 (who.int)

Hyvää Maailman kuulopäivää kaikille!

2023-01-02 14:10:43

Valtakunnalliset audiologian päivät Tampere, 29.-31.3.2023

29.-31.3.2023 Valtakunnalliset audiologian päivät Tampere, Nokia Areena, Lapland Hotel. Koulutuspäivät alkavat 29.3.2023 teknisen audiologian iltapäiväkoulutuksella. Varsinaisten audiologian päivien ohjelma järjestetään 30.-31.3.2023. Audiologian päivillä ohjelmassa ovat: Kuulojärjestelmän kehittyminen, toispuoleiset kuuloviat, lapsuusiän etenevät kuuloviat. Kehittyvät hyvinvointialueet. Voimavarat, kuulovamma ja työelämä. Diagnostiikkaa ja toiminta digiympäristössä. Lasten kielenkehitys. Koulutuspäivät toteutetaan ns. hybridikoulutuksena, jolloin osallistumisvaihtona on webinaari. Tarkempi ohjelma ja osallistumishinnat Koulutukset -sivulla